Анна Вінниченко виступила на Конференції «Нова індустріалізація», партнером якої стало АО WinnerLex

11.12.2018
Анна Вінниченко виступила на Конференції «Нова індустріалізація», партнером якої стало АО WinnerLex Анна Вінниченко виступила на Конференції «Нова індустріалізація», партнером якої стало АО WinnerLex Анна Вінниченко виступила на Конференції «Нова індустріалізація», партнером якої стало АО WinnerLex

11 грудня 2018 року Торгово-промислова палата України провела Конференцію «Нова індустріалізація: спільні дії уряду та бізнесу», партнером якої виступило Адвокатське об’єднання WinnerLex.

У роботі Конференції брали участь перші особи держави: Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, в.о. Глави ДФС Олександр Власов, Бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета, Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефедов і інші представники уряду і бізнесу.

Керуючий партнер Адвокатського об’єднання WinnerLex Анна Вінниченко виступила на Гала-сесії «Україна 2019: образ економічного зростання. Промисловість, інновації, фінанси, експорт» з доповіддю на тему: «Дії Уряду щодо захисту прав бізнесу від неправомірних дій правоохоронних органів: погляд бізнесу». В рамках виступу були висвітлені проблемні моменти, залишені за кадром законів «Маски-шоу стоп». Зокрема, можливість вилучення техніки, якщо доступ захищений паролем, розмиті підстави для проведення обшуку, що дає можливість для широкого винесення ухвал про обшуки, які, при цьому ще й не оскаржуються, продовжуються маски-шоу щодо бізнесу незважаючи на обмеження в законах.

Крім удосконалення законодавства, є явна необхідність зміни в цілому підходу до бізнесу. Це вимагає комплексного підходу, розумного балансу з одного боку між законною реалізацією правоохоронними органами своїх повноважень і з іншого – безпечного функціонування бізнесу з прозорими правилами гри для розвитку інвестиційної привабливості України.

Коли в 1953 році главу компанії General Motors, якого хотіли зробити Міністром оборони США, запитали: “Чиї інтереси ви будете відстоювати – Сполучених Штатів чи General Motors?”. Він дав історичну відповідь: “Що добре для General Motors – добре для США. І навпаки”. У проекції на сучасні українські реалії такий підхід теж був би доречний, і чим менше буде непередбачуваних дискретних повноважень у силовиків, тим сильніше і привабливіше буде Україна для ведення бізнесу.