Анна Вінниченко стала спікером Першого всеукраїнського форуму податкових консультантів

06.06.2014
Анна Вінниченко стала спікером Першого всеукраїнського форуму податкових консультантів Анна Вінниченко стала спікером Першого всеукраїнського форуму податкових консультантів

Керуючий партнер юридичної компанії WinnerLex Вінниченко Анна виступила спікером на Першому всеукраїнському форумі податкових консультантів, який відбувся 5 червня 2014 року в Торгово-промисловій палаті м. Києва.

Як експерт податкового права Анна Олександрівна виступила з доповіддю в сесії, присвяченій актуальним питанням податкового консультування в Україні. І розкрила головні питання оподаткування пасивних доходів і податкового компромісу в темі доповіді: «Актуальні податкові ініціативи: за і проти».

Зокрема, було детально розглянуто антикризовий Закон – «Про запобігання фінансової катастрофи і створення передумов для економічного зростання в Україні» № 1166-VII, розглянуті останні нововведення «пенсійного податку», «податку на депозити», а також питання щодо оподаткування пасивних доходів (в тому числі доходів від депозитів).

Окремою підтемою було виділено питання про недоліки антикризового закону про введення прогресивної шкали оподаткування пасивних доходів. «У Кабміні вже зараз прогнозують погіршення економічної ситуації і в наступному році. Але змінюючи правила гри, уряд не дає ніяких стимулів натомість. Я вважаю, що заплановане зниження податків потрібно повернути. Очікується, що нові ставки податку негативно позначаться на інвестиційній привабливості України з боку приватних інвесторів, а також змусять багатьох власників бізнесу повернутися до старих методів виведення прибутку через ФОП на єдиному податку. Затребуваними будуть і більш складні схеми виведення прибутку, в першу чергу – «нерезидентні» інструменти»- зазначила Вінниченко Анна.

Також були детально розглянуті питання «податкового компромісу» і «податкових амністій».