Адвокати АО WinnerLex захистили підприємство з іноземними інвестиціями від необґрунтованих вимог міської ради про звільнення земельної ділянки

15.11.2019
Адвокати АО WinnerLex захистили підприємство з іноземними інвестиціями від необґрунтованих вимог міської ради про звільнення земельної ділянки Адвокати АО WinnerLex захистили підприємство з іноземними інвестиціями від необґрунтованих вимог міської ради про звільнення земельної ділянки

Міська влада звинувачувала промислове підприємство в самозахопленні земельної ділянки площею більше 80 гектарів, на якій підприємство мало намір вести виробничу діяльність (насправді це лише один з епізодів справжньої війни, яку розгорнула проти підприємства міська влада).

АО WinnerLex захищало інтереси підприємства починаючи з супроводу проведення перевірок контролюючих органів з питань землекористування.

Це дозволило вибудувати ґрунтовну правову позицію для захисту інтересів клієнта, яка потім була підтверджена усіма судовими інстанціями під час розгляду справи за позовом міської влади про зобов’язання клієнта АО WinnerLex звільнити начебто самовільно зайняту земельну ділянку.

Суди погодились з доводами адвокатів АО WinnerLex щодо відсутності факту самовільного користування земельною ділянкою.

Крапку у справі поставив Верховний Суд, який у своїй постанові зазначив, що підприємство мало дозвіл міської ради на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та, ставши власником шлакових відвалів, ініціювало одержання спірної земельної ділянки у користування. З огляду на викладене, відсутність у землекористувача на момент здійснення перевірки правовстановлюючих документів на спірну земельну ділянку, не може кваліфікуватись як самовільне зайняття земельної ділянки.
https://reyestr.court.gov.ua/Review/84094957

АО WinnerLex повністю виправдало довіру клієнта, для якого питання виграшу в спорі мало вирішальне значення для подальшого існування бізнесу.

Захист інтересів клієнта в складному земельному спорі здійснювала команда АО WinnerLex на чолі з керуючим партнером Анною Олександрівною Вінниченко у складі адвокатів Григорія Чумаса, Вікторії Чехути та Дар’ї Гвоздєвої.