Виграти справу після 2-х річної афери адвоката: MISSION IMPOSSIBLE?

28.09.2015
Виграти справу після 2-х річної афери адвоката: MISSION IMPOSSIBLE? Виграти справу після 2-х річної афери адвоката: MISSION IMPOSSIBLE?

Багато юристів погодяться, що набагато краще для клієнта і, чесно кажучи, приємніше для адвоката вступати в справу з першої інстанції, а ще краще, з досудової стадії. Ідеально – взагалі при перших ознаках небезпеки, як наприклад, у податкових спорах краще починати при появі “листа щастя” про проведення перевірки. (Хто стикався, той знає чому).

Буває звичайно, що і при участі в суперечці з першої інстанції юристи стикаються з допущеними підприємством помилками, і гарячково всім селом їх виправляють. Директор в ритмі танцю, бухгалтерія не спить, юристи не сплять в ритмі танцю, поки все не буде правильно. Ситуація не сказати, що звична, але пройдена і прогнозована.

Проте нещодавно ми зіткнулися з новим рівнем: прийняти податковий спір після іншого адвоката, який «вів» його 2 роки. У господарському суді. Податковий спір. Так.

Як з’ясувалося, адвокат в березні 2013 року при отриманні клієнтом податкового повідомлення-рішення взяв всі оригінали документів включаючи первинні, повідомив, що подав позов. При цьому на питання клієнта, чому до неї регулярно приходять податкові вимоги та рішення про опис майна, він говорив про незнання податківцями законів. Та регулярно брав гонорари.

Клієнт до нас взагалі прийшов на консультацію про податковий компроміс. Коли ми стали перевіряти стадію розгляду, не повірили. Зробили запити до судів, прийшла відповідь, що такий позов взагалі нікуди не заходив. Вийшла ситуація, коли немає первинних документів, немає ППР, немає акту, немає справи, немає адвоката. І 2 дні до закінчення терміну подачі заяв щодо податкового компромісу.

За підсумком, і компроміс досягли на ПДВ, і весь чималий ПДФО успішно оскаржили в суді. І КМС з танців здали.

Висновок: при виникненні питань, які потребують юридичної допомоги, ЗАВЖДИ:

  1. Звертайтеся до надійних юристів.
  2. Вимагайте звіт про проведену роботу (якщо його немає).
  3. Перевіряйте по реєстру судових рішень стадію розгляду справи https://reyestr.court.gov.ua/