Визнання неправомірними рішень органів місцевої влади: WinnerLex успішно захистило права клієнта в адміністративному суді

14.09.2020
Визнання неправомірними рішень органів місцевої влади: WinnerLex успішно захистило права клієнта в адміністративному суді Визнання неправомірними рішень органів місцевої влади: WinnerLex успішно захистило права клієнта в адміністративному суді

Наш постійний клієнт, виробниче підприємство, звернувся до Виконкому міської ради з вимогою привести у відповідність до норм чинного законодавства норми Положення про комісію з питань визначення розміру збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам, оскільки, як з’ясувалось, вказане Положення не було приведено у відповідність з відповідною постановою Кабінету Міністрів і тривалий час комісія з питань визначення розміру збитків при Кам’янській міськраді приймала свої рішення у неповноважному складі.

Вимоги підприємства Виконком міськради проігнорував, що змусило нашого клієнта звернутися до суду, де адвокати АО «ВіннерЛекс» надали відповідну правову допомогу.

За результатами розгляду справи Окружний адміністративний суд Дніпропетровської області погодився з доводами адвокатів АО «ВіннерЛекс» та задовольнив позов – Положення Виконкому міської ради частково визнані неправомірними, а  Виконком міської ради зобов’язано привести відповідні норми Положення у відповідність до чинного законодавства. Суд апеляційної інстанції апеляційну скаргу Виконкому відхилив, залишивши в силі рішення адміністративного суду.

Вказана справа є цікавою тим, що рішення, яке оскаржувалося в суді, є нормативно-правовим актом, а значить зачіпало інтереси багатьох підприємств-землекористувачів різних форм власності, які були залучені до участі у справі в якості третіх осіб. Деяким з яких було не тільки безпідставно нараховано великі суми збитків неповноважною комісією, а навіть і стягнуто за рішеннями суду, але ніхто з них не виявив порушень законодавства з боку органу місцевої влади і не спробував від них захиститися.

Таким чином АО «ВіннерЛекс» довело, що може запропонувати своїм клієнтам унікальні шляхи вирішення правових проблем, способи захисту і поновлення порушених прав, а високий професійний рівень адвокатів об’єднання є запорукою досягнення позитивного результату для кожного клієнта.

Покладення понесених клієнтом витрат є стандартним підходом АО «ВіннерЛекс» у практиці вирішення спорів і є можливим завдяки прозорим фінансовим відносинам з клієнтом, а також якісному і повному обґрунтуванню розміру витрат для суду. Тому, окрім судового збору за подання позову, за рішенням суду витрати клієнта на правничу допомогу АО «ВіннерЛекс» у справі в повному обсязі стягнуто з Виконавчого міської ради.

Супроводженням вказаної справи займалася команда адвокатів АО «ВіннерЛекс» з Дніпровського офісу Вікторія Чехута та Дар’я Гвоздєва під керівництвом керуючого партнера Анни Вінниченко.