Юридична компанія WinnerLex успішно захистила інтереси Клієнта компанії в суперечці з державною податковою інспекцією в Жовтневому районі м.Дніпропетровська

24.09.2013

24 вересня 2013 року Дніпропетровським апеляційним адміністративним судом було винесено рішення на користь одного з постійних клієнтів Юридичної компанії WinnerLex (велике Дніпропетровське підприємство, основний вид діяльності – оптова торгівля металом і металевими рудами) і скасовані податкові повідомлення-рішення, винесені ДПІ у Жовтневому районі м.Дніпропетровська по ПДВ і податку на прибуток.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами Юридичної компанії WinnerLex на захист Клієнта і вказав у своєму рішенні, що акт податкового органу, складений за результатами перевірки, призначеної у рамках досудового слідства у кримінальній справі, не може бути підставою для визначення податкових зобов’язань. В такому випадку, підставою для визначення податкових зобов’язань є звинувачувальний вирок, який вступив в законну силу, або рішення про закриття кримінальної справи за нереабілітуючими підставами, як передбачено п.58.4 ст.58 Податкового кодексу України.

Необхідно відзначити, що Дніпропетровський окружний адміністративний суд у травні 2013 року також підтримав правову позицію Юридичної компанії WinnerLex по даній справі, задовольнивши позовні вимоги щодо скасування податкових повідомлень-рішень.

Захист інтересів клієнта при розгляді справи в судах забезпечувала команда фахівців Юридичної компанії WinnerLex під керівництвом керуючого партнера Вінниченко Анни.