Адвокати АО WinnerLex скасували в суді наказ податкової про проведення документальної позапланової виїзної перевірки

01.08.2019
Адвокати АО WinnerLex скасували в суді наказ податкової про проведення документальної позапланової виїзної перевірки Адвокати АО WinnerLex скасували в суді наказ податкової про проведення документальної позапланової виїзної перевірки

Під час спроби податківців здійснити перевірку постійного клієнта, адвокат виявив ознаки незаконності наказу податкового органу про призначення перевірки. Враховуючи позицію Верховного Суду, що єдиним засобом захисту від безпідставної перевірки є недопуск службових осіб контролюючого органу до перевірки, було здійснено недопуск фіскалів на підприємство та подано позов до суду про скасування протиправного наказу. Зважаючи на переконливу аргументацію АО WinnerLex, суд задовольнив позов і визнав протиправним наказ про призначення перевірки.

Адвокатом АО WinnerLex в судовому порядку було доведено, що у контролюючого органу були відсутні правові підстави на призначення позапланової виїзної перевірки відповідно до п.п. 78.1.1 та 78.1.4 п. 78.1 ст. 78 Податкового кодексу України, оскільки клієнт на запити податкового органу надав пояснення та усі первинні та бухгалтерські документи, однак податковий орган не проаналізував їх, не зазначив конкретних недоліків поданих пояснень та документів, а також обґрунтованих причин, чому поданих документів є недостатньо.

У зв’язку з цим, судом було зроблено висновок про зловживання податковим органом своїм правом на призначення та проведення документальної перевірки платника податків та протиправний характер наказу.

Супроводженням даної судової справи займалася адвокат АО WinnerLex Юлія Яроцька.