Адвокати АО WinnerLex успішно захистили в суді інтереси клієнтів в корпоративному спорі

22.02.2022
Адвокати АО WinnerLex успішно захистили в суді інтереси клієнтів в корпоративному спорі Адвокати АО WinnerLex успішно захистили в суді інтереси клієнтів в корпоративному спорі

Корпоративний спір для наших клієнтів з Житомирської області виник абсолютно несподівано.

Іноді трапляються ситуації, коли в приватного підприємства є декілька власників, де факто перетворюючи його на товариство з обмеженою відповідальністю. Саме в такого приватного підприємства, з декількома власниками, наші клієнти, як фізичні особи, придбали цілісний майновий комплекс. При цьому перед укладенням договору купівлі-продажу власниками приватного підприємства було проведено збори і прийнято відповідні рішення про доручення директору укласти відповідний договір з нашими клієнтами.

Однак, вже після укладення угоди та отримання оплати між власниками приватного підприємства виникли певні майнові суперечки щодо розподілу коштів, отриманих від продажу майна.

Наслідком такої суперечки став корпоративний спір – позов окремих власників приватного підприємства до наших клієнтів та самого приватного підприємства про визнання недійсними рішення про надання згоди директору на укладення договору та визнання недійсним договору купівлі-продажу. У такий спосіб ці співвласники приватного підприємства намагались вирішити свої майнові суперечки, скажімо так, за рахунок клієнтів нашого Адвокатського об’єднання.

Адвокати АО WinnerLex були залучені покупцями спірного майна на самому початку судового розгляду за рекомендацією наших давніх клієнтів. Були ретельно і в стислі терміни вивчені всі наявні документи та вироблено позицію у справі, згідно з якою у суду були всі підстави для повної відмови в позові.

Після обміну процесуальними документами по суті спору та декількох судових засідань та заміни адвоката, позивачі очевидно прийшли до висновку про те, що вони не можуть нічого протиставити позиції та доводам адвокатів АО WinnerLex. Як наслідок, обидва позивача після декількох місяців розгляду справи звернулись до господарського суду Житомирської області з проханням залишити їх позов без розгляду.

Таким чином майнові інтереси клієнтів в цьому корпоративному спорі АО WinnerLex вдалося захистити у максимально короткий термін, а головне ми надали клієнтам впевненість у безпечному подальшому володінні та користуванні їх майном.