Анна Вінниченко виступила експертом у засіданні круглого столу «Призупинення реєстрації податкових накладних – чи вирішать нові правила старі проблеми?»

01.02.2018
Анна Вінниченко виступила експертом у засіданні круглого столу «Призупинення реєстрації податкових накладних – чи вирішать нові правила старі проблеми?» Анна Вінниченко виступила експертом у засіданні круглого столу «Призупинення реєстрації податкових накладних – чи вирішать нові правила старі проблеми?»

Незважаючи на те, що Законом України 2245 призупинено право ДФС блокувати податкові накладні, не за горами 1 березня – крайній термін для прийняття Кабміном нового порядку зупинення і розблокування реєстрації ПН.

Сьогодні, 1 лютого 2018 року, Комітетом з податкового та митного права Асоціації правників України був організований круглий стіл «Призупинення реєстрації податкових накладних – чи вирішать нові правила старі проблеми?», в роботі якого взяли участь представники ДФС, судової системи, представники бізнес-спільноти, експерти в області податкового і митного права, в тому числі керуючий партнер Адвокатського об’єднання WinnerLex Анна Вінниченко.

Розроблюваний проект постанови встановлює нові критерії для визнання господарських операцій ризиковими на розсуд працівників ДФС, що залишає простір для залежності бізнесу від людського фактора і персональної думки окремих фіскалів.

Також проектом постанови передбачено право податківців блокувати ПН у випадках, якщо наданих документів їм недостатньо для прийняття рішення. Така туманна підстава може привести до того, що право бізнесу на податковий кредит буде прямо залежати від рівня професіоналізму працівника ДФС і його здатності аналізувати надані документи.

Крім цього, проектом передбачена можливість реєстрації ПН після проведення інвентаризації та / або податкової перевірки платника податків. І чи варто оскаржувати блокування реєстрації ПН, і тим самим наражати компанію на ризик отримання ППР, бізнес буде вирішувати вже після 1 березня.

Більш детально про захід Ви можете дізнатися за посиланням: http://pravo.ua/news.php?id=0064737